De fleste Danskere er nok efterhånden blevet bekendt med den amerikanske udsalgsdag ved navn Black Friday, der har spredt sig til både fysiske og online butikker i hele Danmark. Det er en oplagt mulighed for at gøre et kup for nogle af de lidt dyrere ting du har haft kig på i et stykke tid, selv om dagen nok aldrig bliver lige så stor som i USA, hvor mange bruger flere dage uden for butikkerne for at få et godt scoop.

Black Friday behøver imidlertid ikke at være din eneste mulighed for at gøre et scoop, når du køber din næste vaskemaskine eller købe alle julegaverne til halvpris. Det viser sig nemlig, at en ny udsalgsdag ved navn Singles Day. Singles Day er oprindeligt en kinesisk tradition på den 11. november, hvor alle singles fejrer sig selv og er stolte af deres status som single. Dagen blev dog også hurtigt synonymt med en smule forkælelse, og på grund af størrelsen på den kinesiske befolkning, er det nu den største udsalgsdag på verdensplan.

Singles Day i Danmark

Særligt online er det derfor også ved at krybe ind på det danske marked, at man kan få særligt gode tilbud på den 11. november. Så er det sådan set ligegyldigt, om du er single eller ej. Hvis du er single, er det dog også en oplagt dag til at forkæle sig selv en smule og gå tilbage til udsalgsdagens rødder. Singles Day og ideen bag er nemlig stadig noget, vi ikke rigtig har taget til os i Danmark, hvor Valentines Day stadig spiller en langt større rolle.

Singles Day er dog stadig størst på det kinesiske marked, og derfor er det også der, du skal regne med at finde alle de gode tilbud. Det betyder dog langt fra, at vi som danskere er helt hægtede af vognen. Vi kan nemlig sagtens handle med de kinesiske giganter såsom Alibaba, og du kan allerede nu surfe en smule rundt og se, om der er noget på det kinesiske marked, der fanger din interesse. Vær dog beredt på, at du først har det mellem hænderne en måned senere.