Kerala, guderne eget land beliggende i Indien har en rig tradition for kunsthåndværk. Keralas traditionelle kunsthåndværk er en klasse for sig selv. Håndværkere i kerala har traditionelle ekspertise i udskæring i træ, smykkedesign, både guld og sølv og også i andre medier. Gør idos og tal i metaletc. De begavede håndværkere gør smukke afguder af Lord Krishna, Ganesh, gudinde Saraswathi, Lakshmi osv. i sandal træ arbejder elefanterne i rose træ og andre kunst i sorter af andre træsorter. Disse elementer er fremvist i
Liv størrelse modeller af Kathakali og modeller depiciting slange båd race i kerala er eksklusive mesterværker af kerala aritisans. Afguder af Lord Nataraja i dans kropsholdning og de forskellige lamper (vilakku), som er afgørende for hver ceremonier af keralities er også lavet af håndværkere.
Industrielle kunst og kunsthåndværk udgør en uvurderlig del af kulturarven i Kerala. Metal håndværk har ærespladsen blandt de traditionelle kunst. Bell-metal støbning er en gammel tid industrielle kunst. Det har involveret primært to slags aktiviteter. Billeder eller afguder af guder lavet af kobber, bronze og messing bruges til indvielse i templer og andre religiøse formål. Kæmpe Varpus (lavvandede bassiner i halvkugleformet form), multi-lag lamper og husgeråd er alle fremstillet af disse metaller. Disse produkter er kendt for deres høje grad af perfektion.
Lamper af den mest kunstnerisk skønhed er også lavet af Kerala håndværkere. Den græske lampe (Changalavatta), Marie lampe, mariann mies etc., fortjener omtale i denne sammenhæng. Aranmula metal spejlet har opnået berømmelse blandt produkterne af bell metal industrien. Et produkt af en ulykke i metal støbning, det er lavet af en legering af kobber og tin og ligner glas spejl i enhver henseende punkt nytte. Koftagari arbejde, en af de populære metal håndværk af Indien, udøves også af et par håndværkere i Trivandrum. Tal af guder, landskaber, blomster design og fancy artikler af en lang række fremstilles i Koftagari.
Træ håndværk er en af de gamle kunst i Kerala som er bevidnet til af templer og kirker i staten, som vrimler i træsnit. Møbler som stole, borde sofaer, sofaer, almirahs, barnesenge, radio støbegods osv., og modeller af dyr og guder, legetøj og Kathakali tilbehør produceret af Kerala håndværkere er meget efterspurgt. Modeller af caparisoned elefanter og udskæringer af Kathakali dance-dukker er elementer af populære efterspørgsel. showcases nogle af varerne.
Håndværkere i Kerala har også udviklet en række forskellige håndværk ved hjælp af de rige væld af flora i staten. Screwpine mat vævning er en af sådanne kunsthåndværk. Sådanne artikler som pudebetræk, puder, forfængelighed tasker, punge, hatte osv., er også lavet af skrue pine. Kunsten at væve bambus-reed måtter, kurve og fancy artikler er også en af de enkleste af Kerala kunsthåndværk. Kora græs er ligeledes anvendes til fremstilling af måtter billigkrydsfiner.dk i forskellige størrelser og farver. Rattan bruges til fremstilling af artikler daglige brug såsom stole, sofaer, teapoys, Vugger, bakker, indkøbsposer og en række andre nytte-cum-fancy artikler. Kokos shell bruges til fremstilling af sådanne genstande af nytte og skønhed som lampe bevoksninger, blomstervaser, askebægre etc. Kokos tæpper og mattings produceret i mange attraktive designs og farver finde en klar marked i Indien og i udlandet.
Blonde og broderi arbejde af høj kvalitet udføres af kvinder i flere dele af Kerala. Talangara village af Kasaragod taluk er berømt for tekstil cap gør industrien. Bomuld caps fremstillet her finde en klar marked i landene i Afrika og bugten.
Elfenben udskæring er en anden traditionel kunst i Kerala. Kunsten blev givet et skub af Swati Tirunal Maharaja. En elfenben trone lavet af Swati Tirunal er stadig bevaret som en vis stykke. Håndværkere engageret i denne art på nuværende producerer en række forskellige modeller af mytologiske figurer, dyr, fugle, Cigaretetuier osv., til at tage højde for forskellige smag. En typisk eksemplar af elfenben udskæring produceret i Kerala er slange båd (Chundan vallam) og det er elsket af turister til staten som et memento. Håndværkere ansat i elfenben udskæring også bruge andre materialer som buffalo født for at øve deres kunst.
Smykker i Kerala er kendt for sin kunstneriske perfektion. Hver kaste eller Fællesskabet havde sin typiske ornament. Pynt af Nair kvinder blev Nagapadam eller slange hood, så kaldte efter formen på Vedhænget. En øre ornament kaldet Toda, en dobbelt konvekse disk, var slidt efter dilatere øreflipperne. Mukkuthi var et ornament til næse og Kappu til håndleddet. De vigtigste pynt til halsen var Addyal, Yantram, Avil Mala og Puli Nakham. Cherutali var en slags halskæde bæres løs over brystet af Namboodiri kvinder mens Kasu Mala og Oddyanam blev brugt af tamilske Brahmin. En slags tunge skyld messing ring kaldes Mekka Motiram blev båret af kristne kvinder efter kedeligt deres ører flere steder. Ottezhapathakkam, Kombu, Tala etc., var også typisk kristne ornamenter. Selvom de fleste af de traditionelle ornamenter nævnt ovenfor er blevet hedengangne nu, Kerala kvinder findes stadig af ornamenter og smykker som halskæder, armringe, kæder, øreringe, Ørestikker osv., er nu lavet af Kerala guldsmede i en lang række attraktive design.
Bortset fra de vigtigste håndværk beskrevet ovenfor, er der også et par andre, der fortjener omtale. Granit carving er en sådan kunst, som hovedsageligt er centreret i Chengannur. Arbejdstagernes granit fremstiller en bred vifte af artikler som idoler, husholdningsudstyr, søjler, survey sten osv., som er i stor efterspørgsel. Fremstilling af musikinstrumenter som Claus Udengaard, Maddalam, Mridangam, Edakka etc., er gjort i nogle steder. Kostumer og tilbehør kræves i Kathakali og Teyyam der fremstilles af nogle håndværkere. I Tellicherry, hjemsted for indiske cirkus, fremstilles de ejendommelige slags paraply kræves af virksomheder, cirkus. At være en maritim stat, har Kerala sit eget kunsthåndværk, baseret på marine materialer. Konkylie artikler som Papirvægt, pin puder, ashtrayas, nitter osv., er lavet af håndværkere i området Trivandrum. I Kasaragod området artikler som armringe, er forfængelighed tasker og navn boards lavet af glasperler. Arven fra Kerala inden for kunst og kunsthåndværk er således en rig og varieret.