I de senere år er internationale shopping-dage blevet stadigt mere populære i Danmark. Du har sikkert hørt om Black Friday, og måske du også kender til Singles Day. Cyber Monday er et forholdsvist nyt fænomen i Danmark, men er historisk set tæt beslægtet med Black Friday.

Bag om Cyber Monday

Amerikanerne er bagmændene bag Black Friday, som altid er den første fredag efter Thanksgiving. Thanksgiving er den amerikanske taknemmeligheds-højtid, hvor man taksiger sig for det liv og de mennesker, man omgiver sig med. Dagen falder altid på den fjerde torsdag i november. Den følgende fredag fejrer man taknemligheden med Black Friday, men Cyber Monday er blevet mindst ligeså aktuel – Også i Danmark.

Cyber Monday ligger altid den første mandag efter Thanksgiving. Hvis du af den ene eller årsag skulle glippe Black Friday, som f.eks. en skæv lønningsdag, får du altså endnu en chance på Cyber Monday. Konceptet er det samme som med de andre store shopping-dage: Butikkerne nedsætter et bredt sortiment af efterspurgte varer, og du kan købe en del nyere og udgåede varer til uhørt lave priser. Butikkerne bruger dage som Black Friday og Cyber Monday til at få ryddet deres lagerplads inden julehandlen.

Sådan planlægger du dine indkøb

Det kan være en uoverskuelig opgave at planlægge sine indkøb, når så mange fede butikker er med på trenden. Det giver dog også dig endnu bedre muligheder for at sikre dig den bedste handel.

Fordi Cyber Monday altid falder i slutningen af november eller begyndelsen af december, er Cyber Monday også en oplagt mulighed for at planlægge dine juleindkøb. Lidt planlægning kan spare dig mange tusinde kroner. Derudover slipper du også for den stressende tid op til jul, hvor gågader og shoppingcentre er fyldte til renden. Du kan nemlig klare din Cyber Monday-shopping hjemmefra din computer.

Sammenlign her priserne på de produkter, du har udset dig. Mange af de samme produkter vil blive sat ned, men ved at sammenligne på forhånd, sikrer du dig de bedste handler. Det kan spare dig mange penge.

Derudover slipper du for at gå forgæves i de fysiske butikker, ligesom du målrettet kan handle de rigtige steder online. Nogle butikker vil allerede annoncere med deres gode tilbud på forhånd. Det gør det nemt for dig at planlægge dine indkøb og de rabatter, du jagter. Således kan du også let budgettere med dine indkøb.